Featured Video Play Icon

Bucharest Best Comedy Film Festival 2020

Primul festival de film desfășurat pe un canal de televiziune – ComedyEst

A doua ediție a Bucharest Best Comedy Film Festival se va desfășura în perioada 1-10 decembrie, în condiții excepționale, marcând o premieră în lumea festivalurilor de film. În contextul pandemiei și al restricționării accesului publicului în sălile de cinema, Bucharest Best Comedy Film Festival a devenit primul festival de film care va putea fi urmărit pe un canal de televiziune- ComedyEst.

Festivalul Bucharest Best Comedy Film propune o selecție remarcabilă de filme internaționale de comedie – un tur al lumii din 10 perspective cinematografice diferite:

1. Extra Ordinary/ Supra Natural, regie și scenariu Mike Ahern și Enda Loughman (2019, Irlanda), cu: Maeve Higgins, Barry Ward, Will Forte, Claudia O’Doherty, Jamie Beamish, Terri Chandler, Risteárd Cooper și Emma Coleman. O poveste extraordinar de nostimă despre fantome, singurătate și noi începuturi, o comedie ce îmbină fericit elemente romantice și horror și care se ridică la înălțimea titlului. Un film plăcut care vă va amuza cu siguranță!

2. The Columnist/ Ziarista, regie Ivo van Aart (2019, Olanda), scenariu: Daan Windhorst, cu: Katja Herbers, Genio de Groot, Rein Hofman. Debutul regizoral al lui Ivo van Aart ne oferă un film care ne înspăimâtă și ne amuză în același timp, o comedie neagră stilată în care granița dintre comedie și tragedie este abordată cu măiestrie. O atenționare comică a faptului că oricât de inofenisve sau justificate pot fi unele jigniri ele chiar pot răni pe cineva și pot genera la rândul lor efecte precum un bumerang.

3. El Grand Leon/ Marele Leon, regie Ricardo Maldonado (2018, Peru, Chile), scenariu: Marcos Carnevale, Hernan Rebalderia, cu: Carlos Alcántara, Katia Condos, Denisse Dibós. O poveste romantică ce tratează cu umor și finețe contrariile și prejudecățile societății în care trăim și care ne atrage atenția asupra lucrurilor cu adevărat importante. O călătorie duioasă și comică spre adevărul din noi.

4. 10 giorni senza mama/ 10 zile fără mama, regie Alessandro Genovesi (2019, Italia), scenariu: Giovanni Bognetti, Alessandro Genovesi, Juan Vera,Mariano Vera, cu: Fabio De Luigi, Valentina Lodovini, Angelica Elli. O comedie tandră de familie care ne face să rândem în hohote în timp ce ne arată cu blândețe lucrurile cu adevărat importante. O poveste duioasă și spumoasă despre roluri și inversarea lor, despre empatie și iubire adevărată. O introspecție comică la sfârșitul căreia ne vom regăsi mai veseli și vim aprecia mai mult bucuriile vieții.

5. Woman on the run/ Femei pe fugă, regie și scenariu Martin Horský (2019, Cehia), cu: Zlata Adamovská, Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová, Jenovéfa Boková, Ondřej Vetchý, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, Samuel Gyertyák, Michaela Sodomková, David Kraus, Bolek Polívka. O comedie romantică cehească, de un umor plin de tandrețe, cu trei fete de măritat, copii de educat și o mamă de adorat!

Woman on the run/ Femei pe fugă a devenit cel mai de succes debut regizoral după ce a fost vizionat de peste un milion de persoane în primele 42 de zile. De asemenea, este filmul cehesc cu cele mai mari încasări (peste 200 million CZK) și a fost laureat cu Premiul Publicului la Czech Lions 2020.

6. Raoul Taburin/ Secretul lui Raoul Taburin, regie – Pierre Godeau (2018, Franța), scenariu: Guillaume Laurant, Pierre Godeau, cu: Benoît Poelvoorde, Edouard Baer, Suzanne Clément. Filmul Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin este un film liniştit și plin de farmec precum atmosfera atemporală a unui orăşel pitoresc din sudul Franţei. Regizorul Pierre Godeau oferă spectatorilor posiblitatea de a visa călătorind în locuri nealterate de ritmul alert al vieţii de zi cu zi. Un film plin de armonie care vă va duce zâmbetul pe buze și mai ales în suflet!

7. 100 Things/100 de lucruri, regie Florian David Fitz (2019, Germania), scenariu: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, cu: Matthias Schweighöfer, Florian David Fitz, Katharina Thalbach, Hannelore Elsner, Miriam Stein. Filmul abordează o problemă de actualitate: avem nevoie cu adevărat de toate obiectele pe care le cumpărăm? Regizorul Florian David Fitz (care interpretează roul lui Paul- unul dintre protagoniști) își propune să evoce aura comediilor clasice fără să renunțe la modernitate. Subiectul principal este materialismul cu care se confruntă generațiile de azi prin comparațiile cu cele de odinioară. “100 Things”/”100 de obiecte” are un ritm alert specific comediilor screwball care vă va captiva în primul rând datorită scenariului plin de umor scris de Florian David Fitz și de Matthias Schweighöfer (care interpretează rolul lui Toni), iar chimia dintre ei susține povestea.  În ciuda temei aparent comune, filmul se caracterizează prin unicitate și o aură aparte care vă va ține interesați până la sfârșit. O comedie specială, revigorantă, care vă va face să vă întrebați care sunt lucrurile cele mai importante în viață.

8. O parte din inima mea/ A piece of my heart/ En del av mitt hjärta, regie –  Edward af Sillén (2019, Suedia, scenariu: Lars “Vasa” Johansson, cu: Malin Akerman, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Per Andersson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Johan Rheborg, Marie Richardson, coloană sonoră: Tomas Ledin. Filmul este o comedie muzicală regizată de Edward af Sillén, scenariul – Lars “Vasa” Johansson pe muzica lui Tomas Ledin. Titlul filmului este dat de melodia lui Ledin- “En del av mitt hjärta”, care a fost laureată cu premiul Grammis (echivalentul premiilor Grammy în Suedia). Rolul principal este interpretat de cunoscuta Malin Åkerman, aflată la primul ei film în limba suedeză, alături de Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Per Andersson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Johan Rheborg și Marie Richardson. Un musical modern care ne va purta cu veselie pe aripile însorite ale muzicii.

9. Dragoste de filme/ Amor de pelicula/ Movie Love, regie – Sebastián Mega Díaz (2019, Argentina), scenariu: Sebastián Mega Díaz, Sebastian Caulier, cu: Nicolás Furtado, Natalie Pérez, Guillermo Pfening. O comedie romantică argentiniană despre iubire ca în filme și magia revelatoare a cotidianului.

10. Est – Dittatura last minute/ Est-Ultimele minute ale dictaturii, scenariu și regie- Antonio Pisu (2020, Italia), cu: Lodo Guenzi, Jacopo Costantini, Matteo Gatta, Ana Ciontea, Ioana Flora, Liviu Cheloiu. În anul 1989, câteva săptămâni înainte de căderea zidului Berlinului, Pago, Rice și Bibi vizitează Europa de Est în căutarea aventurii- o călătorie care le va schimba viața pentru totdeauna. Filmul “Est – Dittatura last minute/ Est-Ultimele minute ale dictaturii”  este scris și regizat de Antonio Pisu pe baza cărții “Addio Ceaușescu” de Maurizio Paganelli și Andrea Riceputi care în 1989, la vârsta de 24 de ani, au plecat în călători prezentată în film. Lodo Guenzi debutează în rolul principal. Alături de el – Matteo Gatta și Jacopo Costantini. Un road movie personal care prezintă o pagină istorie într-o manieră originală.